Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="RI24 | house extension" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600715745175{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]This single-family house from 2004 in Sandnes, Norway, was extended with 60 m2on two floors. At ground floor level the living- and kitchen area was extended with a large terrace with views to the fjord. The terrace has been sheltered

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="BJ | Holiday home" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600715818480{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]This timber-frame island holiday house in Bjergøy Norway has a separate guests’ annex connected by a large terrace, all building parts are orientated towards the sea views. 2006 | new build | 100 m2 | LP 1-5 | Interior Design | artistic

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="RH | Fürstenhof" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600716886793{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]The Logierhaus, and part of the hotel “Fürstenhof” right next to the Castle of Rheinsberg, will be renovated and a new usage be found. The building, which is under conservation, is in style of the turn of the century “Seebäder-Architektur”. Its

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="SE61 | colour concept facades" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600717107248{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]For a complex of three apartment houses to the North of Berlin, a colour concept was developed. The colour palette of Bruno Taut was used in order to give the simple facades more character and individuality. At the same

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="LE4 | conversion workshop" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600717204204{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]The former car workshop in the back yard of this turn of the century building in Berlin – Weißensee will be converted into a two-storey residential unit, its many openings connecting it closely to the large frontal garden. The gallery

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="ST72 | coffee shop" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600717333092{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]A small office space in Berln – Mitte is to be transformed into a coffee shop. 2011 | interior design | 36 m2| LP 1-6 | colour and material consultation | lighting planning features: The discovery of glazed tilling panels behind the plasterboards

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="GÖ78 | café with manufactory" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600717440746{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]In this former office space in Berlin – Charlottenburg, a café with its own cake manufactory is planned. 2015 | Interior Design | 120 m2 | LP 1-6 | colour and material consultion | lightning planing features: Zoning of production areas from visitors

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="Atlantik Walk, Stavanger2008" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600719412434{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]www.atlantikwalk.org Bunkers, being the relics of the Atlantikwall and built in order to fortify the Norwegian coastline, will serve as starting points for a complex reflection on the implications of Europe, on its changing borders, the idea of a European identity and

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="DA39 | rooftop terrace" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600719472544{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]This roof in Berlin – Charlottenburg was converted in 1996. In order to optimize the panoramic view of the Berliner Skyline, several layout variations for a rooftop terrace with staircase access were attempted. 2018 | Berlin | building in existing context | 200 m2 |

    [vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="center" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column][vc_empty_space height="30"][vc_custom_heading text="BO6 | roof conversion" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal" css=".vc_custom_1600719551879{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}"][vc_empty_space height="18"][vc_empty_space height="14"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width="grid" content_text_aligment="" use_row_as_full_screen_section="no"][vc_column offset="vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8"][vc_column_text]The roof of this 1900-building in Berlin – Neukölln is to be converted into two living units – opportunity taken to improve the building’s sustainability and natural environment. 2012 | design in existing context | 200 m2 and 140 m2 back